OIKEAN KOON VALINTA


Leguano on muuttanut hieman kokotaulukkoaan syksyn 2019 aikana ja kannattaa ottaa hieman isompi koko kuin "normaalisti". Talvikengissä ota kokoa tai kahta isompi koko, mitä normaalisti käytät. Paras tapa varmistaa kengän sopivuus on kuitenkin mitata jalkaterät ja lisätä käyntivara, näin saat kerralla oikean kokoiset kengät. Voit ottaa mitan asettamalla mittanauhan jalkaterän alle, asettamalla kannan seinää vasten ja tuomalla painon jalan päälle. Voit myös astua paperin päälle ja piirtää kannan kohdalle viivan ja toisen viivan pisimmän varpaan päästä ja mitata niiden väliin jäävän mitan. Huomaa, ettei isovarvas ole välttämättä pisin varvas.

Jokaisen kengän kohdalla löytyy kyseisen kengän mittataulukko, mitat ovat kengän sisämittoja. Kokoa valitessa pieni käyntivara on hyvä muistaa; aikuisilla noin 1 cm ja lapsilla noin 1,5-2 cm, jos haluat varata lisäksi pienen kasvuvaran. Sukkamalliin ei tarvitse jättää isoa käyntivaraa, koska kenkä jää muuten liian isoksi ja se jää hölskymään jalkaan. Sukkamallinen kenkä saa istua jalassa aikalailla kuin sukka.

Talvikenkiin käyntivaraa kannattaa jättää noin 1,5-2 cm. Jos talvikengät ovat liian tiiviit, varpaat paleltuvat. Talvikenkiin kannattaa jättää villasukkavara (muutama milli) ja mahdollisuus lämpöpohjalliselle. Jos et kuitenkaan ole täysin varma, mikä koko sinun kannattaa valita, voit olla yhteydessä niin mietitään yhdessä. Minulla on hyvä näppituntuma kokoihin oman käyttäjäkokemukseni myötä.