LEGUANO

Leguano on saksalainen yritys, joka on erikoistunut laadukkaiden paljasjalkakenkien valmistamiseen. Kengät ovat saaneet idean yleislääkäri Walter Packin ja ultrajuoksija Helmuth Ohlhoffin yhteistyöstä.

"Te kaikki juoksijat juoksette väärin!" Tämä oli Packin vastaus Ohlhoffille, kun he olivat keskustelleet Ohlhoffin jalkakivuista. Jos haluaa juosta nopeammin ja pidempään ilman kipua ja vammoja, se onnistuu vain paljain jaloin. Ohlhoff hämmestyi. Paljain jaloin ilman suojaa? Pitkiä matkoja? Mahdotonta! Paljain jaloin, mutta silti jalkoja suojaten - miten tämä voisi toimia? Luova ajatustenvaihto Ohlhoffin ja Packin välillä johti uraauurtavaan ideaan.Viisivuotisen kehitysjakson päätteeksi syntyi Leguano-paljasjalkakengät.

Leguanot ovat turvalliset, kestävät, laadukkaat ja erittäin toimivat kengät, jotka mahdollistavat jalkaterän pikkulihasten toimivuuden jokaisella askeleella. Leguanon paljasjalkakenkä vapauttaa jalkaterän (yleensä uinuvat) pikkulihakset toimimaan. Tällöin kehon kineettinen ketju rakentuu hienosti toimivan jalkaterän päälle ja korjaa samalla monia muita kehon toiminnallisia virheasentoja kannasta päähän asti. Jalkamme ovat ihmeelliset, eikö vaan!

Paljasjalkakengät simuloivat paljainjaloin kävelyä ja Leguanon paljasjalkakengät tekevät siitä turvallista pitävien pohjien ansiosta. Pohja on patentoitu LIFOLIT®, jonka läpi pikkukivet, tikut tai lasisirut eivät tunnu. Pohja on taipuisa, kevyt, pitävä mitä tahansa alustaa vasten säästä riippumatta, täysin rullautuva ja nollakorkoinen. Myöskään mitään sisäisiä tukia kengässä ei ole vaan se mahdollistaa jalan vapaan liikkumisen ja tärkeät spiraalimaiset liikkeet, joita jalkaterä tarvitsee toimiakseen optimaalisesti. Jalkaterien vahvistuessa jalkakivut ja urheiluvammat jäävät historiaan. Kengän kärjen riittävän laaja tila mahdollistaa isovarpaan normaalin toiminnan ja näin esim. vaivasenluuongelmat vähenevät, kun varpailla on riittävästi tilaa pysyä suorina. Pohjan paksuus 8 mm, joka mahdollistaa miellyttävän pehmoisen jalkatuntuman. Myös lapsille löytyy sukkamallinen kenkä, jonka pohja on pienissä koissakin ihanan taipuisa ja pehmoinen niin kuin sen pitäisi ollakin. Pikkujaloille parasta Leguanolta!

Leguanon pohjissa ei käytetä mitään liimoja vaan pohja kuumapuristetaan kankaaseen kiinni eli saumat eivät pääse irvistelemään kovassakaan käytössä. Kenkien materiaali mahdollistaa kosteuden tehokkaan poistumisen ja jalkojen luonnollisen tuulettumisen. Kengät ovat pestävät: hienopesu 30' pesupussissa.

Kengät valmistetaan kokonaan Saksassa, jolloin hiilijalanjälki on pieni. Osa kengistä on täysin vegaanisia. Työolosuhteet ovat Saksan tehtaalla hyvät eikä mitään syrjintää hyväksytä.